Home > Utazások > Körutazások > A Balkán ismeretlen szeglete Albánia és Macedónia

A Balkán ismeretlen szeglete Albánia és Macedónia - 10 Nap

what-to-do-in-bitola-macedonia-davidsbeenhere
Utazás: repülővel
Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás: félpanzió

Repülővel Budapest – Tirana – Budapest útvonalon
·  Programok a különleges Dél-Albániáig
·  Két érdekes ország megtekintése
·  Macedónia legszebb vidékét keressük fel

 1. NAP: BUDAPEST – TIRANA – KRUJA

Repülővel indulunk Albánia fővárosába. Tiranába érkezés várha­tóan a kora délutáni órákban. Miután felvettük csomagjainkat buszra szállunk és Kruja középkori hangulatot idéző városába indulunk. Sétát teszünk a régi piac környékén, majd felsétá­lunk a hegyre, ahol felkeressük a Skanderbeg- majd a Néprajzi Múzeumot. Szállásunk és vacsoránk ebben a középkori hangu­latú városban lesz.

 1. NAP: KRUJA – DURRES – BERAT

Reggeli után Durres ősi városába indulunk, ami Albániának ten­gerészeti szempontjából is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük mely a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15 ezer néző befogadására alkalmas nézőtérrel rendelkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borí­tott falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építé­szetre jellemző házakat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található kastélyt is, ami egy köves dombra épült 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica hídra is vethetünk néhány pillan­tást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

 1. NAP: BERAT – ELBASAN – OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Macedónia felé. A határt Elbasannál lépjük át. Dél körül érkezünk Ohridba. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt és a legszebb ortodox templomot. Programunk végeztével elfoglaljuk szállá­sunkat Ohrid városában és megvacsorázunk (2 éj).

 1. NAP: OHRID – BITOLA – OHRID

Reggel buszra szállunk és Bitola felé vesszük az irányt a Galichica Nemzeti Parkon keresztül, miközben a buszból csodálatos ter­mészeti képek tárulnak elénk. Bitolába érkezve meglátogatjuk a Szent Dimitri templomot, ami a XIX. században épült, majd felújították és jelenleg az egyik legnagyobb templom a Balkán-félszigeten. Megnézzük a Yeni mecsetet, ami 1559-ben épült és jelenleg művészeti galériaként funkcionál, és a város központ­jában vethetünk egy pillantást az óratoronyra is. Városnézésünk végeztével Heraclea Lyncestis ókori városába buszozunk. Ez volt az első jelentősebb város, amit a Palegonia völgyben alapítottak időszámításunk előtt a negyedik században. Programunk után visszamegyünk Ohridba. Szállás, mint előző nap.

 1. NAP: OHRID – SVETI NAUM – KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, most az ország dél-keleti szeg­letét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát a város központjában, majd szállásunkra megyünk Korcaban, és megvacsorázunk.

 1. NAP: KORCA – PERMET – GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeum Várost nézzük meg, ami 2005 óra az UNESCO világörök­ség részét képezi. A karakterisztikus házak a tornyokat idézik és egymás fölé épültek. Nagyon különböznek egymástól, egyetlen egy közös dolog van bennük: a kő. Meglátogatjuk a város kasté­lyát, ami teraszként magasodik a város felé és lehetőséget nyújt, arra hogy a tájat fentről is megszemléljük. Látogatást teszünk a Nemzeti Fegyver Múzeumban ahol nagyon sokféle harci esz­közt megtekinthetünk, az őskortól kezdve melyeket Albániában készítettek. Éjszakánkat Gjirokastraban töltjük.

 1. NAP: GJIROKASTRA – BLUE EYE – BUTRINTI – SARANDA – LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol lesz szabadprogram, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozaikokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan terüle­teknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

 1. NAP: LLOGARA – APOLLONIA – TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A buszból gyönyör­ködhetünk a csodás tájban. Délutáni látogatásunkat Apolloniaban kezdjük, ami egy a legismertebb archeológiai látványosságok közül az országban. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolos­tor kertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. Folytatjuk utunkat Tiranába, szállás elfoglalása (2 éj), majd vacsora.

 1. NAP: TIRANA

Reggeli után szabadidő és strandolási lehetőség. A busz kivi­szi a csoportot a tengerpartra, de aki pihenne, természetesen maradhat a hotelben is. Szállás és vacsora, mint az előző este.

 1. NAP: TIRANA – BUDAPEST

Az egész napot Tirana felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főut­cán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Skanderbeg-térre ahol a Kultúra Palotáját és az Óratornyot láthatjuk. Vethetünk néhány pillantást a XVIII. században épült E’them Bey mecsetre is. Sétánk végén bemegyünk a Nemzeti Történeti Múzeumba, és megnézzük annak kiállításait. Lehetőség van felvonóval fel­menni a Dajti-hegyre. Délután a Bunkart 2 Múzeumot látogatjuk meg, a kiállítás Albánia kommunista periódusára enged rálátást. Programunk végeztével a repülőtérre megyünk és hazautazunk Budapestre. Érkezés várhatóan az esti órákban.

Az ár tartalmazza

 • - A teljes alapprogramot
 • - Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • - Félpanziós ellátást
 • - Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • - A retúr repülőjegy alapárát
 • - Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • - Egy kézipoggyászt
 • - Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
 • - Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • - Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

 • Repülőtéri illetéket! (Kb. 55.000 Ft.)

Az alábbi űrlapon felteheti kérdését