Home > Utazások > Körutazások > A festői Normandia – Bretagne

A festői Normandia – Bretagne - 9 Nap

MONT-SAINT-MICHEL-800-X-400
 • Utazás: repülővel
 • Szállás: 3 csillagos színvonalú szállás
 • Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora
 • Június 26 – Július 04. 215 000 Ft
  Június 27 – Július 03. 255 000 Ft + ill.
  Augusztus 03 – 11. 215 000 Ft
  Augusztus 04 – 10. 255 000 Ft + ill.
 • Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
  ·  Káprázatos szirtek és tengeröblök
  ·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
  ·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

 1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

 1. NAP: FRANCIAORSZÁG – METZ – PÁRIZS – NORMANDIA REPÜLŐSÖKNEK: BUDAPEST – PÁRIZS

Elhagyjuk Németországot és továbbutazunk Franciaországba. Megállunk Metzben, s gyönyörködünk a Mosel-parti város nevezetességeiben. Fő látványosságok: St. Étienne-katedrális, városháza, belváros, színház, Neuf templom. Továbbindulunk és felvesszük repülős utasainkat a Párizs melletti reptéren. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj). (Franciaországban több esetben a *** színvonalú IBIS szállodalánc hoteljeiben lesz az elhelyezés, melyben 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges.)

 1. NAP: FÉCAMP – ETRETAT – ROUEN

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy marad és pihen a szállodában. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először az atlanti-óceáni part­szakasz felfedezésére indulunk. Fantasztikus sziklás tenger­partja, egyedülállóan vadregényes tája lélegzetelállító látványt nyújt. Folytatjuk utunkat Fécampba, a híres gyógylikőr városába. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzetesek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apátság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehetőség. A festői tenger­parton haladunk tovább és az Atlanti-part egyik legkedveltebb üdülővárosába, Etretat-ba érkezünk. Gyönyörű panoráma tárul elénk; a meredek sziklafalak, a tenger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután megtekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeum­városként is emlegetnek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keres­sük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalkotása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakul­tatív kirándulás, (jelentkezés a helyszínen) Fécamp – Etretat – Rouen (belépővel): 25 €.

 1. NAP: HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurba utazunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város középkori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülő­helyére, Deauville-be. A homokos tengerpart és a patinás díszsé­tány igazán kellemes hangulatot áraszt. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe utazunk. A várost a „normann Athén”- ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumentális erődöt és apátságot, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprogram után utazás a szállásra.

 1. NAP: BAYEUX – ARROMANCHES – LONGES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett fali­kárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os angliai hódítását. A terület ahol járunk, a II. Világháború legfon­tosabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérke­zünk Arromache-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világháborús bunkereket láthatunk. Este szállás elfoglalása.

 1. NAP: MONT ST. MICHEL – DOL DE BRETAGNE – ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csoportot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség listájára. A „sziget” egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal megközelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos bencés apátság megtekin­tése után továbbindulunk Dol de Bretagne városába, ahol megte­kintjük a belvárost, a gyönyörű katedrálist, valamint egy titokzatos neolitikus sziklatömböt (menhirt), amely a város fő látványos­sága. A festői kis település az osztrigatenyésztés egyik központja. Késő délután az egykori kalózvárosba, St. Maloba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óváros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, valamint a Saint Vincent-katedrálist. Szállás.

 1. NAP: RENNES – CHARTRES – PÁRIZS

Reggel irány Rennes, Bretagne tartományi székhelye. Itt meg­ismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a városházát. A sza­badprogram keretében a helyi finomságokat is megkóstol­hatjuk. A koradélutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisáról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame, melynek tornyai a különböző építési korok miatt teljesen elté­rőek, igazán különleges látvány. Kora esti órákban érkezünk Párizs környéki szálláshelyünkre.

 1. NAP: PÁRIZS – STRASBOURG – NÉMETORSZÁG REPÜLŐSÖKNEK: PÁRIZS – BUDAPEST

A repülős utasoknak transzfer a reptérre és hazarepülnek Budapestre. A buszos utasok továbbindulnak és a déli órák­ban érkeznek a Rajna-parti városba, Strasbourgba. Városnézés. Történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is sze­repel. Hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keve­redése. Szabadprogram is lesz a városban. Több órás nézelődé­sünk után folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

 1. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül az esti órákban érkezés Bp-re. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Az ár tartalmazza:

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 3 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet az autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére
 • TOVÁBBÁ A REPÜLŐS UTAZÁSNÁL:
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:

Az alábbi űrlapon felteheti kérdését