Home > Utazások > Körutazások > Brač szigeti időutazás

Brač szigeti időutazás - 6 Days

brac
Brač szigeti időutazás
167000

Az utazás időpontja: 2018 június 17-22

Az elutazás helye és időpontja: 2018. Június 17. felszállás 5:30, Mohács, Széchenyi téren.

Utazás: Autóbusszal

Szállás: első éjszaka Szarajevó, 3*-os szállodában, kétágyas szobában (pótágyazható); a további éjszakák Splitska 3*-os szállodában, kétágyas szobákban (pótágyazható)

Ellátás: félpanzió a szállodában + további étkezések program szerint

Részvételi díj: 56.900 Ft és 350 €

A kalkuláció 35 fizető utasra készült!

A program első napján Szarajevóba utazunk. Megnézzük a város legnevezetesebb látványosságait, a modern külvárosi üveg- beton palotákat, szállodákat, üzletházakat, majd a történelmi belvárost a Bascsarsiját.

Felkeressük a magyar vonatkozású helyeket, elfogyasztunk egy bureket, egy finom kávét, szabadon nézelődünk a čarsija keleties varázsában.

Elfoglaljuk szállodánkat, megvacsorázunk, és pihenőre térünk. Másnap, reggeli után továbbutazunk a tenger felé. Megállunk Mostarban, eltöltünk ott annyi időt, amennyi kell, majd folytatjuk utunkat. Jablanica, Pocitelj egy – egy ötperces pihenő, ahol felkeressük a mosdókat, készíthetünk néhány fotót is.

Délután Splitbe érkezünk, ahol kompra szállunk és 40 perc után Brač sziget fővárosában partra szállunk. Splitska városka vár minket szállásokkal és vacsorával.Szállásaink magán apartmanokban lesznek. Minőségi apartmanok ezek, igényes gazdák szép szállásai.

A 3. napon a reggeli után a pihenés, helyszín bejárás, strandolás a program. Szeretnénk megmutatni mit is tartogat nekünk Splitska. Beutazunk Supetarba ahol felkeressük a legérdekesebb épületeket, múzumot, Job Ignjat festőművész galériáját és Rendics Ivan szobrászművész kiállítását. Este kitűnő vacsorával szolgál nekünk a helyi vendéglő.

A 4. napon előbb megcsodáljuk a JAKSITY galéria festményeit, szobrait, féldrágakövekből készült ékszereit, majd a közeli SKRIP településre megyünk. Ez egy eleven képeslap. A fák alatt látható római kori szarkofágok, Diokletiánus császár felesége és leánya temetkezési helye emléke, a középkori oliva malom ódon épülete, amit az UNESCO támogatásával állítottak eredeti állapotába vissza, a korabeli földesúr, Cerinic kastélya, nálunk is ismert a Cernics név, milyen érdekes. amit most is restaurálnak, mellette a hamisítatlan dalmát templom épület, közelében egy impozáns temető a szokásos kápolnájával és a panoráma, ami egyedülálló. Megismerjük a korabeli Oliva malom működését, majd a gazda vendégül lát minket.

Ez egy igazi meglepetés lesz, úgy ahogy eddig, nagy sikerre számíthatunk. A kastélyban oliva olajat is vásárolhatunk. A program Postirában folytatódik, ahol megnézünk egy modern oliva malmot, majd a parti sétányon sör, kávé vagy fagylalt a kínálat és szemben Omis város látképe a kéklő tenger felett. Este vendégségbe megyünk egy helyi gazdához a helyi falusi turizmus jeles képviselőjéhez. Felejthetetlen napot zárhatunk, úgy hiszem.

Az 5. napon felmegyünk a Vidova Gora hegytetőre. Körbe tekinthetjük a szigetet, átnézhetünk Hvar szigetére is. Ez után a híres Bol városkába utazunk, amely mellett ott a világhírű kavicszátony az "aranyszarv

Itt ezen a fantasztikus zátonyon töltjük a nap hátralévő részét. A látvány, a nap, a kristály tiszta tenger, a langyos szél egy életre megmarad. Este kitűnő vacsora után beutazunk Supetarba, séta a belvárosban, egy finom süti, egy fagylalt bizonyára segít majd abban, hogy egy ideig ne felejtsük el Supetar hangulatát.

A 6. napon reggeli után összecsomagoljuk a holmijainkat és elköszönünk házigazdáinktól és Splitskától. Supetarba autózunk, visszakompozunk Splitbe. Itt az idő függvényében belevesszük magunkat a Diokletiánus palotába és megnézzük annak legfontosabb látnivalóit, kis utcáit, tereit, épületmaradványait. Az Aranykapun kilépve a palota falai közül megcsodálhatjuk Ivan Mestrovic világhírű szobrászművész monumentális szobrát, amit Grgur püspök legendás alakjáról mintázott meg. A szobor lábának nagyujját megsimítva elkötelezhetjük magunkat egy visszatérésre Split városába.

A palota belső idegenvezetését kellő felkészültséggel a csoportvezető teszi meg. A falak tövében kereskedők tucatjai kínálják portékáikat, ott elkölthetjük az ajándék, emléktárgy vásárlására félretett pénzünket, majd buszra szállunk és hazaindulunk. Útközben egy Marché International gyors étteremben ki – ki kedvére választhat egy ebédrevalót a látványos, gazdag kínálatból, önkiszolgáló módon. A haza utat a horvát autópályán tesszük meg, rövid pihenők közbeiktatásával.

A részvételi díj tartalmazza:

  • szállást, félpanzióval Szarajevóban,
  • a kompköltségeket,
  • a négy éjszakai szállást félpanzióval,
  • a kirándulások költségeit, az olajmalomban az ebédet,
  • a belépődíjakat,
  • a BBP utazási biztosítás díját

A részvételi díj nem tartalmazza

  • az egyénileg rendelt italok költségeit az étkezések alkalmával.

You can send your inquiry via the form below.