Home > Utazások > Körutazások > Csillagtúra az Isztrián

Csillagtúra az Isztrián - 5 Days

rovinj
Csillagtúra az Isztrián
81300

Szállás típus: Hotel *** Ellátás: Félpanzió Utazás módja:Busz Időtartam:4 éj Indulás:2018-05-18

Az Isztriai-félszigeten két ország osztozik. A déli és középső részek Horvát­or­szághoz tartoznak, míg a fél­sziget északi része a tulaj­don­kép­peni szlovén tenger­partot jelenti. A két szláv népen kívül sokfelé talál­ko­zunk az olasz kultúra nyoma­ival, hiszen az Isztria évszá­za­dokon keresztül a Velencei Köztár­saság része volt, illetve a két világ­há­ború között is Olasz­or­szághoz tarto­zott. A ten­ger­par­ti váro­sokban az olasz­ajkúak voltak több­ségben, ez a magya­rá­zata az olaszos óváro­soknak, a velencei Szent Márk-bazilika Campanilé­jére emlé­kez­tető harang­tor­nyoknak. Az utazás során utasa­inknak igyekszünk megmu­tatni Belső-Isztria kevéssé ismert, ugyan­akkor nagyon han­gu­la­tos tájait, tele­pü­léseit is, ahol viszont inkább a szláv kultúra emlé­keivel találkozhatunk.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

„A” jelű csoportok: 4 éjszaka az Isztria nyugati részén, egy jó 3 csillagos tengerpart közeli szállodában, kétágyas (pótágyazható), fürdőszobás szobákban. „B” jelű csoportok: 4 éjszaka az Isztria északnyugati részén, egy tengerparti apartman szállodában (hálószoba, nappali-konyha, fürdőszoba, erkély vagy terasz). 3 fő jelentkezése esetén a 3. ágy a nappaliban található kanapéágy.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, büfévacsora).

1. nap: Zágráb, Rijeka (Fiume)

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Letenye – Varasd útvonalon Zágrábba. Ismerkedés Horvátország fővárosával: a katedrális (magyar vonatkozású emlékekkel), Jelasics tér, Szent Márk-templom stb. Továbbutazás Rijeka városába. Rijeka Horvátország legnagyobb kikötője, tengerparti kapuja. Az egykori soknemzetiségű város 1918-ig Magyarországhoz tartozott, akkor élte egyik virágkorát. Ismerkedés a várossal, szabadidő, majd utazás a szállodába (4 éj).

2. nap: Bale, Rovinj, Limski-fjord, Poreč

Kora délelőtt séta egy középkorból itt felejtett településen, Baléban. Rovinj a következő állomás. A félszigetre épült sikátoros középkori óváros a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Lehetőség felmenni a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphémia-templom harangtornyába (meseszép körpanoráma). Útban Poreč felé pihenő a Limski-fjordnál. 9 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe ez a hegyekkel szegélyezett, keskeny tengeröböl, amelyet formája miatt fjordnak szoktak nevezni. A nap utolsó programja Poreč városa. Az óváros legnagyobb kincse a bizánci korból származó Euphrasius-bazilika a csodálatos mozaikjaival (UNESCO világörökség).

3. nap: Pula, Brioni-szigetek

Délelőtt városnézés Pulában, az Isztriai-félsziget legnagyobb városában. Pula volt valaha az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb hadikikötője. Az óvárosban több római kori műemlék található, melyek közül kiemelkedik a kiváló állapotban megmaradt amfiteátrum. A városnézés után rövid szabadidő Pulában, majd a következő lehetőségekből választhatnak utasaink: további szabad program a városban vagy: Fakultatív program: Brioni-szigetek A 14 szigetből álló szigetcsoportot az 1980-as évekig turisták nem látogathatták, hiszen Jugoszlávia elnökének, Titónak itt volt a magánrezidenciája. Utazás autóbusszal egy hangulatos halászfalu, Fažana kikötőjébe. Átkelés a közeli Nagy-Brioni szigetre, ahol egy kb. 4 órás programon veszünk részt. Először egy kisvonattal utazunk körbe, közben gyönyörködünk a sziget pompás mediterrán és egzotikus növényzetében. Megnézzük a mini szafari-parkot, a római és bizánci kori maradványokat, a Szent Germana-templomot (horvát középkori műkincsek másolatai), a Természettudományi Múzeumot és a Tito életével kapcsolatos fényképkiállítást. A program végén még egy sétát teszünk az egykori kőbányához, az 1600 éves olajfához és a híres píneafenyő fasorhoz. A fakultatív program ára: 7.900 Ft (14 éves korig: 4.500 Ft). Az ár tartalmazza az autóbuszos transzfert, a hajózást, a kisvonatozást, a szükséges belépődíjakat és a helyi idegenvezető költségeit (garantált indulás).

4. nap: Szlovén-Adria (Portorož, Piran, Koper, Hrastovlje)

Pihenés a szállodában (illetve a közeli tengerparton). Fakultatív program: Kirándulás az Isztriai-félsziget északi részén fekvő szlovén tengerpartra. Először séta a híres üdülővárosban, Portorožban, majd városnézés egy elbűvölő, ódon hangulatú kisvárosban, Piranban, mely egy keskeny félszigeten fekszik. Ezután ismerkedés a szlovén tengerpart fővárosával, Koperrel. A mediterrán hangulatú óvárosban sok szép palota található. A főtér a város elsőszámú látnivalója, az itt álló székesegyház harangtornyából páratlan kilátás nyílik. Szlovéniai kirándulásunkat Hrastovljében zárjuk. Ez egy kis falu az Isztriai-félsziget belsejében. Az ősi erődtemplomot látogatjuk meg, melynek hajóját és szentélyét nagyon értékes középkori freskók díszítik. A fakultatív program ára: 5.500 Ft + esetleges belépődíjak (garantált indulás).

5. nap: Belső-Isztria (Motovun, Hum), Opatija (Abbázia) Délelőtt Isztria tengerparttól távolabb eső területeinek felfedezésére indulunk. Először a legtipikusabb belső-isztriai települést, Motovunt nézzük meg. A hegytetőre épült középkori óvárosba helyi busszal megyünk fel. Közös séta a macskaköves utcákon. A városfalakról pazar kilátás nyílik a környező isztriai tájra. Továbbutazás a Mirna folyó szép völgyében Buzet (egy másik akropolisz jellegű település) mellett elhaladva Hum városkába. Hum állítólag a világ legkisebb városa. Körülbelül 20-an lakják, de középkori városfalak veszik körül, az erődített városkapun belépve egy-két ódon hangulatú utcácskán, terecskén sétálhatunk. A kora délutáni órákban visszatérünk a tengerpartra, és Opatija meglátogatásával búcsúzunk az Isztriától. Opatija a XIX. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt, akkor épültek az előkelő szállodái. Opatija varázsát a szép szállodákon és villákon kívül a pálmafás sétányok és hangulatos parkok adják. Az opatijai séta után hazautazás a Zágráb – Letenye – Nagykanizsa – Siófok – Székesfehérvár – Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást
  • 4 éjszakai szállást félpanzióval
  • az útlemondási biztosítást
  • a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • a belépődíjakat.
  • Egyágyas felár: 16.500 Ft (max. 4 szoba)
  • 3. ágy kedvezménye (a „B” jelű csoportnál): 10.500 Ft
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 420 Ft/nap

You can send your inquiry via the form below.